Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

IN HET LICHT VAN MARTINUS

In juli en augustus 2017  liep Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk een sociaal-culturele pelgrimstocht van Parijs naar Utrecht rond het thema delen. De Europese culturele Martinus route is een traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede. De wekelijkse vlogs over de ervaringen en ontmoetingen vind je op zijn YouTube kanaal. De komende maanden verwerkt Tjerk de ervaringen van de reis in een nieuw multimediaal theaterprogramma dat in 2018 wordt uitgebracht.

 

Toen
1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa en elders in de wereld.

Nu
Tjerk bewandelde in juli en augustus 2017 samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaal-culturele pelgrimstocht van Parijs naar Utrecht. De Europese culturele Martinus route is traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede.

Delen
Onderweg verkende Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet? Zijn we in staat om vrede met elkaar te delen?

Onderweg
Geïnspireerd door de barmhartige Martinus, wisselde Tjerk ervaringen uit over het thema delen met mensen die hij onderweg spontaan ontmoette. De wekelijkse vlogs vind je op zijn YouTube kanaal. De reis was ook te volgen door het wekelijks verslag van NPO Radio-1.

Crowdfunding campagne
Zoals Martinus de helft van zijn mantel deelde, zo deelde Tjerk de helft van het bedrag dat hij middels de crowdfunding campagne verzamelde met bijzondere persoonlijke initiatieven die hij onderweg tegen kwam. Wil je daar meer over lezen? Klik hier voor meer over de crowdfunding campagne!

Ondersteuning

De Universiteitskliniek voor Paarden van de Universiteit Utrecht ondersteunt In het Licht van Martinus door middel van advies en veterinaire zorg voor het ezeltje Lodewijk. Anemone Horse Trucks en Triorep uit Scherpenzeel houden ons mobiel met goed en veilig vervoer.

Fondsen

logo Fentener van Vlissingenfonds    
     

logo KfHein,fonds

 

 

Partners