Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

BONNE ROUTE

In 2017 liep Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk een sociaal-culturele pelgrimstocht ‘In het Licht van Martinus’ van Parijs naar Utrecht rond het thema delen. De nieuwe Europese culturele route, het Martinus-pad is een traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede. De vlogs over de ervaringen en ontmoetingen onderweg vind je op zijn YouTube kanaal. Momenteel verwerkt Tjerk de ervaringen van deze reis in een nieuw multimediaal theaterprogramma dat ‘Bonne Route’ heet. Op 4 juli vervolgen Tjerk en ezeltje Lodewijk het Martinus-pad van Utrecht via noord-holland naar de provincie Friesland als onderdeel van het programma Leeuwarden 2018, Europese Culturele Hoofdstad. Vervolgens lopen Tjerk en Lodewijk naar de Martinitoren in Groningen waar de voorstelling ‘Bonne Route’ van 23 t/m 27 augustus speelt op Theaterfestival Noorderzon.

 

Toen
1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa en elders in de wereld.

Nu
De nieuwe Europese culturele route, het Martinus-pad, is een traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede. In 2017 liep Tjerk samen met zijn ezeltje Lodewijk deze pelgrimstocht van Parijs naar Utrecht. De prelude van dit project vond plaats tijdens de internationale Martinus parade in Tours. Op 4 juli vervolgen Tjerk en ezeltje Lodewijk het Martinus-pad als programma-onderdeel van de Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 van Utrecht via noord-holland naar Friesland. Vervolgens lopen ze naar hun bestemming, de Martini toren in Groningen.

Delen
Onderweg verkent Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet?

Onderweg
Geïnspireerd door het levensverhaal van Martinus wisselt Tjerk ervaringen uit over het thema delen met mensen die hij onderweg spontaan ontmoet. De vlogs vind je op zijn YouTube kanaal.

Crowdfunding campagne
Zoals Martinus de helft van zijn mantel deelde, zo deelt Tjerk de helft van het bedrag dat hij middels de crowdfunding campagne verzamelt met bijzondere persoonlijke initiatieven die hij onderweg tegen kwam. Wil je daar meer over lezen? Klik hier voor meer over de crowdfunding campagne!

Ondersteuning

De Universiteitskliniek voor Paarden van de Universiteit Utrecht ondersteunt In het Licht van Martinus/Bonne Route door middel van advies en veterinaire zorg voor het ezeltje Lodewijk. Anemone Horse Trucks en Triorep uit Scherpenzeel houden ons mobiel met goed en veilig vervoer.

Fondsen

logo Fentener van Vlissingenfonds

logo KfHein,fonds

 

 

Partners

   
   
 

 

 

 

Meer informatie over de andere projecten, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Instagram en Facebook.