Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

IN HET LICHT VAN MARTINUS

In juli en augustus 2017 bewandelt Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk een sociaal-culturele pelgrimstocht langs de Europese culturele Martinus route van Parijs naar Utrecht. Volg de reis via YouTube. Iedere donderdag om 17.00 uur staat de nieuwe wekelijkse vlog online, dagelijks post Tjerk via zijn Facebook, Twitter, Instagram. Iedere maandag is het wekelijks reisverslag van Radio-1 Nachtkijkers online te beluisteren.

Klik hier voor de crowdfundingcampagne: steun het project en de reis!

 

Toen
1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa en elders in de wereld.

Nu
Tjerk bewandelt in juli en augustus 2017, samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaal-culturele pelgrimstocht langs de Europese culturele Martinus route. De prelude van de reis was op zaterdag 1 juli in de Franse stad Tours tijdens internationale Martinus parade. De start van de pelgrimsroute was op dinsdag 4 juli in Parijs. De feestelijke thuiskomst op het Domplein in Utrecht is op zaterdag 2 september.

Delen
Onderweg verkent Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet?

Onderweg
Geïnspireerd door de barmhartige Martinus, wisselt Tjerk ervaringen uit over het thema delen met mensen die hij onderweg ontmoet. De reis en de belevenissen zijn te volgen via een wekelijkse vlog, vanaf 15 juni iedere donderdag om 17.00 uur online op het YouTube kanaal van Tjerk Ridder én dagelijks via zijn social media. Iedere maandag staat het wekelijkse NPO Radio 1 verslag van ‘Nachtkijkers’ online.

Crowdfunding
Zoals Martinus de helft van zijn mantel deelde, zo deelt Tjerk de helft van het bedrag dat hij middels de crowdfunding campagne heeft verzameld met bijzondere persoonlijke initiatieven die hij onderweg tegen komt. Blijf op deze manier op de hoogte van de reis-avonturen en steun de de crowdfunding!
Klik hier voor de crowdfunding campagne: steun de reis en het project!

Ondersteuning

De Universiteitskliniek voor Paarden van de Universiteit Utrecht ondersteunt In het Licht van Martinus door middel van advies en veterinaire zorg voor het ezeltje Lodewijk. Anemone Horse Trucks en Triorep uit Scherpenzeel houden ons mobiel met goed en veilig vervoer.

Fondsen

logo Fentener van Vlissingenfonds  

logo KfHein,fonds
   

Partners