Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

MEDIA & PERS

In juli en augustus 2017 bewandelt Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk een sociaal-culturele pelgrimstocht langs de Europese culturele Martinus route van Parijs naar Utrecht. Volg de reis via YouTube. Iedere donderdag om 17.00 uur staat de nieuwe wekelijkse vlog online, dagelijks post Tjerk via zijn Facebook, Twitter, Instagram. Iedere maandag is het wekelijks reisverslag van Radio-1 Nachtkijkers online te beluisteren.

Naar aanleiding van de herziene versie van het boek ‘ Trekhaak Gezocht!: Je hebt anderen nodig om verder te komen’ en beide theatervoorstellingen ‘Trekhaak Gezocht!’ en ‘Sporen van Vrijheid’ was Tjerk Ridder in mei 2017 uitgebreid te gast in diverse nationale radio-programma’s.  

De Optimist

Een item van 10 minuten in de EenVandaag-rubriek De Optimist is hier te beluisteren. Tjerks column uit deze uitzending is hierboven ook in beeld te zien. Cabaretier Vincent Bijlo werd door dit item geïnspireerd een column in het Algemeen Dagblad te schrijven. 

Ook zat Tjerk drie kwartier lang Aan Tafel bij Radio M. Hier vertelt hij niet alleen over Trekhaak Gezocht! en Sporen van Vrijheid, ook zijn er diverse nummers uit zijn voorstellingen te horen en leest Tjerk een passage voor uit het Trekhaak Gezocht! – boekBeluister hier het item (vanaf minuut 15).

Nachtkijkers

Hoe mooi en spannend nachtradio kan zijn, werd op 7 mei duidelijk in het Radio 1-programma Nachtkijkers. Twee uur lang was Tjerk, tussen Bevrijdingsdag en Dag van Europa, te gast bij presentator Martijn Grimmius. Hij vertelde in geuren en kleuren over zijn Europese reisprojecten en het boek Trekhaak Gezocht!, had bijzondere gesprekken met luisteraars en speelde enkele nummers uit zijn voorstellingen live in de studio. Ook zijn er in de uitzending fragmenten uit de voorstelling Sporen van Vrijheid te horen.

Het eerste uur van de uitzending stond geheel in het teken van Trekhaak Gezocht!, het tweede uur geheel in het teken van Sporen van Vrijheid. Projecten, die net als beide uren, naadloos in elkaar overvloeien. 

Omroep MAX

Bij Omroep MAX vertelde Tjerk aan Henkjan Smits en Elles de Bruin in Tijd voor MAX Radio een uur lang over het boek Trekhaak Gezocht!, in een gesprek over persoonlijke beweegredenen, Europese angsten en grenzen en licht een tipje van de sluier op van zijn nieuwste project, In het Licht van Martinus. Beluister hier het item, opgedeeld in vier fragmenten. 

Koffietijd

Naar aanleiding van zijn voorstelling Sporen van Vrijheid Tjerk was met Elvi eerder al te gast bij Koffietijd op RTL 4http://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou. Ook zond NPO-Radio 1 ‘Nooit meer Slapen’ een fraaie radioreportage van Botte Jellema uit over de voorstellingen van Sporen van Vrijheid in theater de Paardenkathedraal in Utrecht. 

Internationale mediahit

Trekhaak Gezocht! groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met verschillende nieuwsitems van onderweg, afgewisseld met liedjes en eigen filmimpressies. Deze afspeellijst (bekijk hem hieronder) is tevens onderdeel van het boek.

Voor persvragen, interview-aanvragen en recensie-exemplaren:

Johan van der Kooij
Mobile: +31 (0)6 27 07 46 84
Mail: info(at)tjerkridder.com

 

 

Download logo Tjerk Ridder (EPS)

Hoofdlogo-250breed

 

 

 

Download publicaties
Tjerk Ridder Sporen van Vrijheid
Tjerk Ridder Trekhaak Gezocht!