Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

MEDIA & PERS

Op 21 november 2017 was Tjerk te gast bij het NPO2 tv-programma Nachtzoen

tv-item Nachtzoen

Op 21 september 2017, tijdens de internationale dag van de Vrede, ontving Tjerk samen met 12 andere projecten en initiatieven in het Mediacafe in Amsterdam de Pax-duif voor zijn werk in het verbinden van mensen en tonen van solidariteit. SBS6 ‘Hart van Nederland’ maakte daar een item over:

In juli en augustus 2017 liep Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk een sociaal-culturele pelgrimstocht rond het thema delen, van Parijs naar Utrecht langs de Europese culturele Martinus route. De wekelijkse vlogs over de ervaringen en ontmoetingen vind je op zijn YouTube kanaal. De ‘In het Licht van Martinus’-reis was ook te volgen via het wekelijkse NPO Radio-1 reisverslag.

Naar aanleiding van de herziene versie van het boek ‘ Trekhaak Gezocht!: Je hebt anderen nodig om verder te komen’ en beide theatervoorstellingen ‘Trekhaak Gezocht!’ en ‘Sporen van Vrijheid’ was Tjerk Ridder in mei 2017 uitgebreid te gast in diverse nationale radio-programma’s.  

De Optimist, Nachtkijkers en Omroep MAX

Het item van EenVandaag-rubriek De Optimist is hier te beluisteren. Tjerks column uit deze uitzending is hierboven ook in beeld te zien. Cabaretier Vincent Bijlo werd door dit item geïnspireerd een column in het Algemeen Dagblad te schrijven. 

Twee uur lang was Tjerk, tussen Bevrijdingsdag en Dag van Europa, te gast bij presentator Martijn Grimmius in het Radio 1-programma Nachtkijkers. Hij vertelde over zijn Europese reisprojecten en het boek Trekhaak Gezocht!, had bijzondere gesprekken met luisteraars en speelde enkele nummers uit zijn voorstellingen live. Ook zijn er in de uitzending fragmenten uit de voorstelling Sporen van Vrijheid te horenHet eerste uur van de uitzending stond geheel in het teken van Trekhaak Gezocht!, het tweede uur geheel in het teken van Sporen van Vrijheid.

Bij Omroep MAX vertelde Tjerk aan Henkjan Smits en Elles de Bruin in Tijd voor MAX Radio een uur lang  over zijn persoonlijke beweegredenen, Europese angsten en grenzen en licht een tipje van de sluier op van zijn nieuwste project, In het Licht van Martinus. Beluister hier het item, opgedeeld in vier fragmenten. 

Koffietijd

Naar aanleiding van zijn voorstelling Sporen van Vrijheid Tjerk was met Elvi te gast bij Koffietijd op RTL 4http://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou. Ook zond NPO-Radio 1 ‘Nooit meer Slapen’ een fraaie radioreportage van Botte Jellema uit over de voorstellingen van Sporen van Vrijheid in theater de Paardenkathedraal in Utrecht.

Internationale mediahit

Trekhaak Gezocht! groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met verschillende nieuwsitems van onderweg, afgewisseld met de liedjes van de voorstelling en eigen filmimpressies. Deze afspeellijst is tevens onderdeel van het boek. De liedjes van Tjerk Ridder vind je ook via Spotify.

Voor pers, interview-aanvragen en recensie-exemplaren:

Johan van der Kooij
Mobile: +31 (0)6 27 07 46 84
Mail: info(at)tjerkridder.com

 

 

Download logo Tjerk Ridder (EPS)

Hoofdlogo-250breed

 

 

 

Download publicaties
Tjerk Ridder Sporen van Vrijheid
Tjerk Ridder Trekhaak Gezocht!