Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

MEDIA

Op 22 november 2017 is Tjerk te gast bij het NPO-2 programma Nachtzoen. Bekijk hier de tv uitzending: 

tv-item Nachtzoen

Op 21 september 2017, tijdens de internationale dag van de Vrede, ontvangt Tjerk samen met 12 andere projecten en initiatieven in het Mediacafe in Amsterdam de Pax-duif voor zijn werk in het verbinden van mensen en tonen van solidariteit. SBS6 ‘Hart van Nederland’ maakt daar een tv item over:

Naar aanleiding van uitgave van de herziene versie van het boek ‘ Trekhaak Gezocht!: Je hebt anderen nodig om verder te komen’ is Tjerk in mei 2017 te gast in diverse radio programma’s.

De Optimist, Nachtkijkers en Omroep MAX

Het item van EenVandaag-rubriek De Optimist is hier te beluisteren. Tjerks column uit deze uitzending is hierboven ook in beeld te zien. Cabaretier Vincent Bijlo is door dit item geïnspireerd een column in het Algemeen Dagblad te schrijven. 

Tussen Bevrijdingsdag en de Dag van Europa is Tjerk te gast bij Martijn Grimmius in het Radio 1-programma Nachtkijkers. Hij vertelt over zijn Europese reisprojecten en de herziene uitgave van het boek Trekhaak Gezocht!. Het eerste uur van de uitzending staat geheel in het teken van Trekhaak Gezocht!, het tweede uur geheel in het teken van Sporen van Vrijheid.

Bij Omroep MAX vertelt Tjerk aan Henkjan Smits en Elles de Bruin in Tijd voor MAX Radio over zijn persoonlijke beweegredenen, over Europese angsten en grenzen. Beluister hier het item, opgedeeld in vier fragmenten. 

Koffietijd

Naar aanleiding van zijn voorstelling Sporen van Vrijheid Tjerk is met trekpaard Elvi te gast bij Koffietijd op RTL 4http://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou. Ook zend NPO-Radio 1 ‘Nooit meer Slapen’ een fraaie radioreportage van Botte Jellema uit over de voorstellingen van Sporen van Vrijheid in theater de Paardenkathedraal in Utrecht.

Internationale mediahit

Trekhaak Gezocht! groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met verschillende nieuwsitems van onderweg, afgewisseld met de liedjes van de voorstelling en eigen filmimpressies. Deze afspeellijst is tevens onderdeel van het boek. De liedjes van de voorstelling vind je ook via Spotify.

Meer informatie over de projecten, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Instagram en Facebook.