Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

IN DE MEDIA

Documentaire Bonne Route! bij RTVUtrecht
Begin november zond RTV Utrecht deel 1 en deel 2 uit van de documentaire Bonne Route! die filmmaker Tobias Mathijsen maakte over de reis. Klik hier om deel 1 en hier voor deel 2 terug te kijken.

Recensie Bonne Route!-voorstelling in de Leeuwarder Courant
Op zaterdagavond 29 september speelden Tjerk Ridder en pianist Jochem Braat in Sneek de eerste ‘Bonne Route!’-voorstelling op Friese bodem en kreeg de voorstelling van de Leeuwarder Courant vier sterren: Klik hier om de online recensie te lezen.

Dagblad van het Noorden
Redacteur Lieke van den Krommenacker van het Dagblad van het Noorden ging mee onderweg en maakte afgelopen zomer een avond, nacht én ochtend van de Bonne Route!-reis mee!
Klik hier om het krantenartikel te lezen en bekijk hieronder het online tv-item:

NPO Radio-1
Beluister hier het radiofragment op Radio-1 van 25 aug 2018 (BNN VARA) waar redacteur Marieke Koetsier een stuk met Tjerk en Lodewijk meeloopt: https://www.nporadio1.nl/riza/onderwerpen/469378-redacteur-marieke-liep-mee-met-ezel-lodewijk-naar-groningen

Omrop Fryslân
Tijdens de Bonne Route!- reis in de zomer van 2018 van Utrecht via de Afsluitdijk naar Leeuwarden en Groningen zocht ook Omroep Friesland Lodewijk en Tjerk onderweg op:

Nachtzoen
In november 2017 is Tjerk te gast bij het NPO-2 programma Nachtzoen. Bekijk hier de tv uitzending: 

PAX Duif en SBS6 Hart van Nederland
Op 21 september 2017, tijdens de internationale dag van de Vrede, ontvangt Tjerk samen met 12 andere projecten en initiatieven in het Mediacafe in Amsterdam de Pax-vredesduif-erkenning voor zijn werk in het verbinden van mensen en tonen van solidariteit. SBS-6 Hart van Nederland maakt daar een tv item over:

De Optimist, Nachtkijkers en Omroep MAX
Naar aanleiding van uitgave van de herziene versie van het boek Trekhaak Gezocht!: Je hebt anderen nodig om verder te komen is Tjerk in mei 2017 te gast in diverse radio programma’s.

Tjerks column uit de uitzending van de EenVandaag-rubriek De Optimist is hierboven in beeld te zien. Cabaretier Vincent Bijlo werd door dit item geïnspireerd een column in het Algemeen Dagblad te schrijven.

Tussen Bevrijdingsdag en de Dag van Europa 2017 is Tjerk te gast bij Martijn Grimmius in het Radio 1-programma Nachtkijkers. Hij vertelt over zijn Europese reisprojecten en de herziene uitgave van zijn boek.

Bij Omroep MAX vertelt Tjerk aan Henkjan Smits en Elles de Bruin in Tijd voor MAX Radio over zijn persoonlijke beweegredenen, Europese reizen en het verleggen van grenzen.

Koffietijd en Nooit meer Slapen

Naar aanleiding van zijn voorstelling Sporen van Vrijheid is Tjerk samen met zijn Belgische trekpaard Elvi te gast bij RTL-4 Koffietijdhttp://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou. Ook zend NPO-Radio 1 ‘Nooit meer Slapen’ een fraaie radioreportage van Botte Jellema uit over de Sporen van Vrijheid voorstellingen in theater de Paardenkathedraal in Utrecht.

Internationale mediahit

Trekhaak Gezocht! groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met verschillende nieuwsitems van onderweg, afgewisseld met de liedjes van de voorstelling en eigen filmfragmenten. 

Meer informatie over de andere projecten, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.