Tjerk Ridder

THEATERMAKER EN MUZIKANT

TJERK & TEAM

Tjerk is geboren in Utrecht en groeit op in Maarn. Na de middelbare school in Zeist studeert hij aan de theaterscholen van Amsterdam en Utrecht en speelt hij vervolgens bij verschillende toneelgezelschappen als de Paardenkathedraal, het MUZ theater en heeft hij gastrollen in tv-series als Finals, Goede Tijden, Slechte Tijden en Rozengeur & Wodkalime. Een reis en tournee door Japan inspireert hem om een eigen interpretatie van theater en muziek te ontwikkelen. Uitgangspunt voor zijn voorstellingen zijn ervaringen en ontmoetingen die hij opdoet tijdens zijn reizen.

Levensverhalen, menselijke groei en de samenleving in zijn geheel zijn een sterke inspiratiebron voor hem. Wat beweegt mensen? Wat zeggen ze? Waar verlangen ze naar? Hoe verhoudt dat zich tot wat ze doen? Deze vragen en antwoorden verwerkt Tjerk in zijn voorstellingen. Hij speelt zijn programma’s in theaters en op festivals, maar ook daarbuiten. Zijn verhalen dienen ter inspiratie bij veranderingsprocessen van organisaties en bedrijven. 

Tjerk Ridder werkt samen met musici en een ondersteunend team:

Johan van der Kooij
management – Johan werkte 20 jaar in de theaterwereld in organisatorische functies. Daarnaast werkte hij als zelfstandig trainer, coach en consultant voor Nederlandse bedrijven en organisaties op het gebied van human resources. Sinds 2012 werkt Johan als creatief manager voor Tjerk Ridder en stichting Mobile Minds Projects.
   Tobias Mathijsen
film – Als film en documentairemaker is Tobias opzoek naar verhalen die hij in beelden kan vertellen. Geïnspireerd door reizen en mensen maakte hij vanuit zijn artistieke instelling het filmmateriaal voor Sporen van Vrijheid en Bonne Route!.
Tom Hendriks
film – Tom is visual artist en geinspireerd door reizen en muziek. Tom maakte in samenwerking met Tobias Mathijsen het filmmateriaal en edits van de vlogs voor Bonne Route!.
Jochem Braat
vleugel, accordeon, backing vocals – Jochem rondde zijn studie jazz piano af aan het conservatorium van Utrecht, Amsterdam en Rome. In de Nederlandse muziek-wereld staat hij bekend als een musicus die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen: zo speelt hij traditionele jazz uitvoeringen en laat hij klassieke-musici en jazz-musici samen spelen in zijn groep sQuare ensemble. In de electro-synth-pop-band Luchtman speelt hij synthesizers. Bij Tjerk Ridder speelt Jochem vleugel, accordeon en klarinet en is hij bandleider als contrabassist Caroline Kamp en percussionist Daan van Kasteren ook in de voorstelling meespelen.
Joep Hendrikx
hoofdtechniek, licht, beeld – en geluidsontwerp 
Peter van Kalleveen
audiotechniek