Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

Bonne Route! – het boek

Op 21 september 2022 verscheen het boek Bonne Route!, heel toepasselijk op World Peace Day. Bestel jouw exemplaar in de webshop!

Bonne Route! is een aanmoediging vertrouwen te houden in de mensheid, je open te stellen en ruimte te maken voor onverwachte ontmoetingen.

Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Als Tjerk Ridder aan de 1234 kilometer lange tocht begint, is pas één pelgrim hem voorgegaan. 

Hij loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Voorproeven? Klik hier voor de eerste pagina’s!

Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver. Zijn reizen door Europa mondden uit in theatervoorstellingen, boeken en songs. Hij ontving de Pax Duif voor het verbinden van mensen en het tonen van solidariteit, en uit handen van Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, Le Prix de Partage Européen, een prijs van de Europese culturele route Saint Martin de Tours.

€ 22,50
hardcover, 220 blz
ISBN 9789493282858

Bestel in de webshop of koop een persoonlijk signeert boek na de voorstelling.

Meer informatie over de voorstellingen, achtergronden en de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Voor boekingen kun je contact opnemen met het management. Wil je op de hoogte blijven van Tjerk’s projecten? Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.