Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

Bonne Route! – introductie

Tjerk Ridder liep samen met zijn ezel Lodewijk de nieuwe Europese culturele route het Martinuspad van Parijs naar Groningen rond het thema saamhorigheid en delen. Geïnspireerd  door de ervaringen van deze reis ontstonden een voorstelling, boek en muziekalbum. Op 21 september 2022, World Peace Day,  is het boek/muziekalbum verschenen. Bestel  een exemplaar in de webshop!

Lopend van Eiffeltoren naar Martinitoren
1700 jaar geleden deelde de Romeinse soldaat Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een arme verkleumde man bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa. De nieuwe Europese culturele route ‘het Martinuspad’, is een traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede. Tjerk liep samen met zijn ezel Lodewijk de ruim 1200 kilometer lange route van Parijs naar Groningen. Wat betekent solidariteit, saamhorigheid en delen vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit.

Documentaire en vlogs Bonne Route!
Documentairemaker Tobias Matthijsen volgde Tjerk en Lodewijk onderweg en maakte een tweedelig documentair verslag van de reis. Bekijk hier deel 1 van de documentaire, en hier deel 2 . Op Tjerks YouTube-kanaal vind je ook de losse wekelijkse reisvlogs die hij onderweg maakte.

Meer informatie over de voorstellingen, achtergronden en de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Voor boekingen kun je contact opnemen met het management. Wil je op de hoogte blijven van Tjerk’s projecten? Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media: Instagram, Facebook, YouTube, Twitter of Spotify.