Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

CROWDFUNDING DELEN

Na het traject Parijs – Utrecht vervolgden Tjerk Ridder en ezeltje Lodewijk in 2018 het Martinus-pad van Utrecht via Noord-Holland, de Afsluitdijk naar Friesland en Groningen. Het was een ongelofelijke mooie, warme zomer én een traject vol bijzondere ontmoetingen. Tjerk heeft de Talant-zorginstelling uit Bolsward uitgekozen om de helft van het bedrag van de crowdfunding-campagne te delen. Een bijzondere plek en gemeenschap waar ouderen en verstandelijk beperkten in een Friese nieuwbouwijk samen wonen – en leven.

Op 26 oktober 2018 gingen Tjerk en Lodewijk samen met Ruth van Andel en Egbert Boerma van stichting Tafelboom terug naar Bolsward. Tafelboom is Utrechts initiatief dat zich inzet voor ambachtelijke, duurzame en lokale verwerking van het stadshout uit Utrecht. In artistieke en sociale projecten willen ze zowel de materiële waarde als ook de historische waarde en de emotionele waarde van de Utrechtse stadsbomen laten zien. Van de stam van een Utrechtse boom is een ‘Lodewijk-bankje’ gemaakt. Een mobiele bank van hout om elkaar te ontmoeten. De ezelsoren aan het bankje symboliseren het luisteren. De staart aan de andere zijde van het bankje symboliseren intuïtie.

Op 26 oktober werd het ‘Lodewijk-bankje’ aangeboden aan de bewoners, de medewerkers én de buurtbewoners van de Talant-zorginstelling. Met als doel te verbinden; om elkaar eenvoudig te kunnen ontmoeten op een plek rond hun gebouw.

Gedurende deze middag vond naast het ‘Lodewijk-bankje’ onder leiding van Tafelboom ook een houtbewerk-workshop plaats. De aanwezigen konden onder het genot van een warme pannenkoek met een deel van het hout van de Utrechtse boom zelf een plankje bewerken tot een snij – of broodplank of ander kunstwerkje. Ook Omrop Fryslan was erbij. Klik hier om dit artikel te lezen.

Zo herleeft een Utrechtse boom, onder de vlag van Martinus en met het thema delen in het Friese Bolsward!

Veel dank aan iedereen die onze crowdfunding-campagne 2018 heeft gesteund en aan Ruth en Egbert van stichting Tafelboom die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Bedrag *Meer informatie over de andere projecten, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.