Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

Weekend voor de Dag van Europa

Tjerk Ridder viert met zijn band en speciale gasten de Dag van Europa 2022 in de voorstelling Bonne Route! In het licht van Europa!

Tjerk Ridder viert samen met zijn band Europese solidariteit tijdens Het weekend voor de Dag van Europa en nodigt uit te reflecteren op vragen rondom solidariteit. In de voorstellingen staat het menselijke perspectief centraal. Met speciale gasten, waaronder cabaretier Vincent Bijlo, Europarlementariër Agnes Jongerius, voormalig officier en veteraan Niels Roelen en Tweede Kamerlid Marieke Koekkoek, klimt Tjerk in deze thematiek en put daarbij uit zijn diverse Europese projecten, filmmateriaal en wisselt dat af met songs in een interactieve, humorvolle voorstelling.

Wat betekent solidariteit in het dagelijks leven anno nu in Nederland en in Europa? Die vraag stelt theatermaker, reiziger en singer-songwriter Tjerk Ridder zichzelf tijdens zijn Europese reisprojecten. Zo liftte hij met een caravan – zonder auto – naar Istanbul (Trekhaak Gezocht!), ging hij te paard door Europa met het thema vrijheid en liep hij drie maanden te voet samen met zijn ezel Lodewijk van Parijs naar Groningen, van Eiffeltoren naar Martinitoren, waarbij hij aan den lijve ondervond hoe het is om afhankelijk te zijn van anderen. De ervaringen van deze Europese reizen bundelt Tjerk Ridder speciaal ter gelegenheid van de Dag van Europa (9 mei) in drie voorstellingen tijdens Het weekend voor de dag van Europa op 7 en 8 mei 2022.

Het Weekend voor de Dag van Europa
Zaterdag 7 mei 2022 – 15.00/ 20.00 uur
Zondag 8 mei 2022 – 15.00 uur

Theaterzaal Bibliotheek op de Neude, Utrecht