Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

MEDIA

Op de koffie bij Koffietijd!
Tjerk was op de koffie bij Pernille La Lau in RTL4-Koffietijd om te vertellen over de Bonne Route! reis en voorstelling.

Documentaire ‘Bonne Route!’ bij RTV-Utrecht
RTV-Utrecht zond de tweedelige documentaire van filmmaker Tobias Mathijsen over de Bonne Route!-reis uit. Bekijk deel 1 en deel 2. 

Recensie Leeuwarder Courant
Tjerk en pianist Jochem Braat speelden in Sneek de eerste voorstelling op Friese bodem en kreeg ‘Bonne Route!’ van de Leeuwarder Courant vier sterren.

Dagblad van het Noorden
Redacteur Lieke van den Krommenacker van het ‘Dagblad van het Noorden’ ging 24 uur lang met Tjerk en Lodewijk mee onderweg.
Lees het krantenartikel of bekijk het tv-item:

Omrop Fryslân
Ook Omroep Friesland zocht Tjerk en Lodewijk onderweg op:

Nachtzoen
Tjerk was te gast bij het NPO 2 tv-programma ‘Nachtzoen’:

PAX Duif en Hart van Nederland
Tijdens de Internationale Dag van de Vrede 2017, ontvangt Tjerk samen met 12 andere projecten en initiatieven in het Mediacafe in Amsterdam de Pax – duif voor zijn werk in het verbinden van mensen en tonen van solidariteit.
SBS-6 ‘Hart van Nederland’ maakte er een tv-item over:

De Optimist, Nachtkijkers en Omroep MAX
Naar aanleiding van uitgave van de herziene versie van het boek ‘Trekhaak Gezocht! – je hebt anderen nodig om verder te komen’ is Tjerk te gast in diverse radio programma’s; Omroep Max en NPO Radio 1 ‘Nachtkijkers’.
Hieronder Tjerks column uit de uitzending van ‘Een Vandaag – De Optimist’:

Koffietijd en Nooit Meer Slapen
Naar aanleiding van de ‘Sporen van Vrijheid’-voorstelling is Tjerk samen met zijn Belgische trekpaard Elvi te gast bij RTL-4 ‘Koffietijd’: http://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou.
Ook zend NPO Radio 1 ‘Nooit Meer Slapen een radioreportage van Botte Jellema uit over de ‘Sporen van Vrijheid’-voorstelling.

Internationale Mediahit
‘Trekhaak Gezocht!’ groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met diverse nieuws-items van onderweg, afgewisseld met de songs van de voorstelling en eigen filmfragmenten.

Meer informatie over alle voorstellingen, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.