Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

MEDIA

Documentaire Bonne Route! bij RTVUtrecht
RTVUtrecht zond de documentaire van filmmaker Tobias Mathijsen over de Bonne Route!-reis uit. Klik hier voor deel 1 en voor deel 2. 

Recensie Leeuwarder Courant
Op 29 september 2018 speelden Tjerk en pianist Jochem Braat in Sneek de eerste voorstelling op Friese bodem en kreeg ‘Bonne Route!’ van de Leeuwarder Courant vier sterren: klik hier voor de recensie.

Dagblad van het Noorden
Redacteur Lieke van den Krommenacker van het Dagblad van het Noorden ging mee onderweg en maakte 24 uur van de Bonne Route!-reis mee. Klik voor het krantenartikel,  bekijk het online tv-item hieronder:

Omrop Fryslân
Tijdens de Bonne Route!- reis zocht ook Omroep Friesland Lodewijk en Tjerk onderweg op:

Nachtzoen
Tjerk te gast bij het NPO-2 programma Nachtzoen. Bekijk hieronder de uitzending:

PAX Duif en Hart van Nederland
Op 21 september 2017, tijdens de internationale dag van de Vrede, ontvangt Tjerk samen met 12 andere projecten en initiatieven in het Mediacafe in Amsterdam de Pax – duif zijn werk in het verbinden van mensen en tonen van solidariteit. SBS6 Hart van Nederland maakt daar een item over:

De Optimist, Nachtkijkers en Omroep MAX
Naar aanleiding van uitgave van de herziene versie van het boek ‘Trekhaak Gezocht!: Je hebt anderen nodig om verder te komen’ is Tjerk te gast in diverse radio programma’s, Omroep Max, en NPO Radio 1 Nachtkijkers. Tjerks column uit de uitzending van de Eenvandaag -rubriek De Optimist is hieronder te zien:

Koffietijd en Nooit meer Slapen
Naar aanleiding van zijn voorstelling Sporen van Vrijheid is Tjerk samen met zijn Belgische trekpaard Elvi te gast bij RTL-4 Koffietijd: http://www.koffietijd.nl/wat-betekent-vrijheid-voor-jou. Ook zend NPO-Radio 1 ‘Nooit meer Slapen een radioreportage van Botte Jellema uit over de Sporen van Vrijheid voorstellingen.

Internationale mediahit

Trekhaak Gezocht! groeide uit tot een internationale media-hit in tien verschillende Europese landen met veel aandacht op televisie, radio, in kranten en online. Op het Trekhaak Gezocht-YouTube-kanaal staat een playlist met verschillende nieuwsitems van onderweg, afgewisseld met de songs van de voorstelling en eigen filmfragmenten.

Meer informatie over alle voorstellingen, achtergronden én de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Wil je op de hoogte blijven? Meld je rechts aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.