Tjerk Ridder

THEATERMAKER & STORYTELLER

Trekhaak Gezocht! – het boek


Je hebt anderen nodig om verder te komen

Tjerk Ridder liftte dwars door Europa, van Utrecht naar Istanboel, met een caravan – maar zonder auto. Onder de titel ‘Trekhaak Gezocht! – Je hebt anderen nodig om verder te komen’ was hij letterlijk opzoek naar trekhaken en daarmee naar welwillendheid, gastvrijheid en vertrouwen. Onderweg vroeg hij de vele Europeanen die hem een trekhaak boden naar hun dromen en grenzen. Uit de reis is een theatervoorstelling en een boek voortgekomen.

Samen met schrijver/journalist Peter Bijl bracht Tjerk Ridder het boek Trekhaak Gezocht! – Je hebt anderen nodig om verder te komen uit; een kleurrijke verzameling van 164 pagina’s verhalen en foto’s. Met een voorwoord van Herman van Veen.

´Als we reizen doen we dat voor zaken of de lol. Niet iedereen blijkbaar: Tjerk Ridder en Peter Bijl pakken de oeroude draad weer op. Zij gingen onderweg, wellicht op zoek naar wat wij ooit in beschaafder tijden waren, reizigers´ – Herman van Veen

Het boek Trekhaak Gezocht! is in de webshop online te bestellen en verkrijgbaar na de voorstelling en bij boekhandels in Nederland en België.

Voorproeven? Blader hier door de eerste pagina’s.

Een Duitstalige versie van het boek is uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland onder de titel Anhängerkupplung Gesucht, man braucht andere, um voranzukommen. De Duitstalige versie is online te bestellen via uitgeverij Patmos Verlag.

Meer informatie over de voorstellingen, achtergronden en de actuele speellijst vind je onder de menuknoppen bovenaan deze pagina. Voor boekingen kun je contact opnemen met het management. Wil je op de hoogte blijven van Tjerk’s projecten? Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg Tjerk via Social Media; Twitter, YouTube, Spotify Instagram en Facebook.