Nieuws

juni 2024

Theaterfestival Oerol
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni zijn Tjerk en ezel Lodewijk op Terschelling tijdens theaterfestival Oerol. Op deze twee dagen kan je met beide heren mee het strand op onder de vlag: Op zoek naar de ezel in jezelf. Over de wijsheid van de ezel. Je kan een persoonlijk gesigneerd exemplaar van het boek/muziekalbum Bonne Route! kopen en natuurlijk een selfie maken. Aanmelden voor de strandwandeling is niet nodig, de deelname is vrij, de start is om 10.30 uur bij de strandtent van ‘West aan Zee’ en duurt ongeveer 1,5 uur 🌞 

De Verwondering
Op 23 juni wordt het interview van Annemiek Schrijver met Tjerk voor het KRO/NCRV programma De Verwondering opnieuw uitgezonden op NPO2. Wil je het gesprek bij de Verwondering nu al bekijken? Dat kan via deze link. 

‘Roots en Route’ tijdens Keti Koti
In januari en februari was Tjerk onderweg op het Caribische eiland Saint Martin met het sociaal-culturele project ‘Roots en Route‘. Op uitnodiging van de 4C Foundation en stichting Sint Maarten Utrecht ontmoette Tjerk al lopend de geschiedenis en de cultuur rond het thema grenzen en verbindingen. En in samenwerking tussen o.a. het NIA (National Institute of Arts) diverse educatieve en – zorginstellingen, de natuurorganisatie Epic is er een nieuwe slow-tourism hikingtrail in ontwikkeling die gebaseerd is op het culturele erfgoed van het Caribische eiland. Deze nieuwe wandelroute gaat onderdeel uitmaken van het ‘Martinuspad’-netwerk in Europa. Naast de performances die in januari en februari plaatsvonden op Saint Martin vinden in Nederland op 1 juli (Keti Koti) en op 01 november (Utrechtse Maartsensweek) speciale optredens rond het ‘Roots en Route’ project plaats. Zie de agenda voor tijd en locatie.